lunes, 6 de junio de 2016

Munster Géromé



Llet: Vaca
Denominació d'Origen: des de 1978 i 1996 UE
Tipus: Pasta tova, escorça rentada sorrenca
Matèria Grassa: Entre 45% i 50%
Maduració: 1 mes
Aspror: Fort
Vi: Gewürztraminer alsaciano
País d'origen: França
Regió: Alsàcia-Champaña-Ardenas-Lorena

Notes: Des de la ciutat de Munster, produeixen aquest aspre formatge, entre pastures i vinyers. Perquè mantingui la Denominació d'Origen Protegida, ha de procedir d'aquesta zona de França.
Peces planes i rodones en caixes de fusta encara que les porcions mes petites no són enviades així, no tenen el mateix sabor i textura.

Escorça amb olors a camp i àcids, aquesta essència recau a l'interior, creant un sabor fort.

Informació de Maduració:
En el seu període jove, es pot apreciar una escorça ferma però de poc grossor, vermellosa i d'interior blanc. Al mateix temps que va madurant, l'escorça enfosqueix i la pasta es torna color palla fosca. El cos del formatge és tou i suau amb forats. En la seva màxima maduració aconsegueix una textura cremosa.

Aplicació Gastronòmica:
Una gran combinació d'aquest formatge s'aconsegueix amb la fruita i vi de la zona. A Alsàcia s'aconsegueixen unions interessants posant a la disposició dels clients espècies com el comino, carvi o llavors de fonoll, amb l'objectiu d'amanir el formatge.

Recomanació:
Evitar les peces massa madures, ja que desprenen olors massa fortes per al comensal habitual. Es poden distingir per la vermellor apagada de l'escorça i per la intensa olor a granja.

No hay comentarios:

Publicar un comentario