lunes, 6 de junio de 2016

Petit Nevat


Llet: Cabra
Tipus: Pasta tova, escorça gruixuda amb floridura blanca
Matèria Grassa: 50%
Maduració: Uns 60 dies
Aspror: Suau
Vi: Priorat Ónix Evolució negre
País d'origen: Espanya
Regió: Catalunya

Ens remuntem a un formatge que va néixer el 1991, gràcies a la formatgeria Can Pujol, que actualment exporta en caràcter nacional i internacional productes com el Odre, el Cantell, el Ull de Cabra, el Sant Mateu i altres varis i bons formatges però sens dubte el seu formatge estavella ... és el Nevat i de aquí portem el Petit Nevat

Elaborat amb llet de cabra i d'escorça suau comestible, conté una pasta de textura tova, tall tancat amb aroma a bolets.

Predomina l'olor a fusta i humitat en el Petit Nevat, segons l'època de l'any poden trobar-se entonacions de llet de cabra i herba o bolet i cava. El seu pas en boca permet notar una textura suau i untuosa, cohesionada, deixant sensacions àcides i animals, d'intensitat mitjana, de fruita seca crua, amb predomini d'un amarg agradable en l'aroma.

Aplicació Gastronòmica: preferiblement acompanyar amb vins espumosos, dominants en fruita, d'acidesa equilibrada. En plat, sobre torrades o postres de fruita. Es poden elaborar flams de formatge sense l'escorça o pot aplicar-se en amanides tèbies. Lliga molt bé amb carns blanques a la brasa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario